Over ons

Missie: Pegasus helpt bij het vervullen van persoonlijk- en gemeenschapspotentieel door betekenisvol te verbinden en door onderzoekend & ondernemend leren van kennis en vaardigheden voor een duurzame, vitale en veerkrachtige (wereld) samenleving.

Wie

Feikje Kenter (van de Krachtcentrale Hoogkerk en BIG) en
Toine Fennis (van Initiatievenstarter.nl en Makersclub.nl) hebben in juni 2020 het initiatief genomen om de Pegasus Academie op te zetten.
Levenskunst, Deelgenootschap, Ambachten, Duurzame Ontwikkeling, Mastermind-groepen en met diverse werkvormen werken om vleugels te geven aan jouw dromen.

Kennisdelen en Duurzaamheid (Toine Fennis)
Introductie kennismaken & Kennisdelen, soorten kennis & vaardigheden, vormen van leren en leervoorkeuren, ontsluiten van eigen kennisdomeinen en passie, kennismaking met en verkenning van kennissystemen, gebruik van tools & modellen, didactiek: de kunst van het delen van kennis & vaardigheden, introductie duurzaamheid, duurzame doelen stellen, SDG’s en targets, (persoonlijk) implementatieplan, opzetten en aansluiten bij duurzame projecten.

Samenwerken en Matchmaking (Feikje Kenter)
Introductie (kennismaking), samenwerkingsvormen 1, 2 en 3, deelgenootschap, impact maken in je gemeenschap, persoonlijke ontwikkeling door synergie, sociale innovatie, gastvrouw / gastheer vaardigheden, dialoog- & conflictoplossende vaardigheden, onderhandelen, mensbeelden & persoonlijkheden, …

Feikje Kenter
Feikje Kenter
Toine Fennis
Toine Fennis

NB

Voor mensen met minder geld maar wel tijd werken we aan een systeem om met werktijd (of bartering) te betalen. Deze Time-payment-provider zou inclusiviteit bevorderen en de verschillen tussen deelnemers moeten verkleinen.